Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس ارشد مسائل خاورمیانه گفت: امریکایی ها در رفتار و فشار بر جمهوری اسلامی ایران عملیات روانی به راه می اندازند نه عملی؛ چون به لحاظ نظامی هیچ امکانی برای حمله به جمهوری اسلامی ایران را ندارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد مهدی مهتدی در گفت و گو با خبرنگار تابان تربت؛ اظهار کرد: امریکایی ها در رفتار و فشار بر جمهوری اسلامی ایران بیشتر عملیات روانی به راه می اندازند نه عملی؛ چون می دانند که از نظر نظامی هیچ امکانی برای حمله به جمهوری اسلامی ایران را ندارند، به این دلیل که توان تحمل ضربه دوم یعنی پاسخ نیروهای آماده نظامی ما را ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی تصریح کرد: بعد از اینکه مقام معظم رهبری تاکید کردند که مذاکره نمی کنیم و جنگی هم اتفاق نخواهد افتاد و با توجه به اتفاقات اخیر در منطقه، امریکایی ها ترسیدند و نیروهای خودشان را از خلیج فارس بیرون کردند.

 

مهتدی در خصوص اتفاق اخیر بامداد پنجشنبه و ورود پهباد امریکایی به مرزهای ایران اسلامی گفت: در مسئله پهباد که بهترین از نوع خود در جهان است و ساخت آن 200 میلیون دلار برای امریکایی ها هزینه در برداشته است، بیشترین هدف آنها جمع آوری اطلاعات بود که با آمادگی نیروهای مسلح کشورمان این پهباد شناسایی و در حریم دریایی جمهوری اسلامی ایران سرنگون شد.

 

کارشناس مسایل خاورمیانه خاطر نشان کرد: تاکید فعلی امریکایی ها بر روی این نکته است که این پهباد در فضای بین المللی حرکت داشته و لذا اقدام ایران را یک تجاوز به حساب می آورند و لذا هجمه رسانه ای مثل رویترز روی این هدف بسیار سرمایه گذاری کرده است.

 

وی بیان کرد: طبیعتا اگر چنین می بود آنها فکر می کردند باید پاسخی به ایران بدهند و در جلسه ای که مشاوران ترامپ با یکدیگر داشته اند، بحث این بوده که ما باید پاسخی به ایران در برابر این اقدام بدهیم و در ادامه یک تصمیم نابخردانه می گیرند که یک عملیات کوچکی که البته منجر به جنگ نشود را صورت دهند.

 

مهتدی گفت: البته آنها تحمل جنگ را نداشته اما از اقدام به اجرای همین طرح هم منصرف شده و بر اساس تحلیل جنرال های پنتاگون این امکان وجود دارد که ما اگر یک عملیات محدودی را در تلافی اقدام جمهوری اسلامی ایران هم صورت دهیم، از حجم واکنش آنها باخبر نبوده و ممکن هست آنها آماده باشند و این بهانه ای باشد برای هدفگیری منافع ما توسط ایران، لذا از این اقدام هم منصرف شده و در واقع امریکا هیچ برنامه ای در قبال جمهوری اسلامی ایران ندارد.

 

نقاط ضعف آمریکا در سیطره جبهه مقاومت

این تحلیلگر مسایل سیاسی افزود: امریکایی ها نقاط ضعفی دارند که نیروهای مقاومت در کل منطقه می توانند پاسخ هایی را به آنها بدهند و لذا ایالات متخده و رژیم صهیونیستی تاب و تحمل آن را ندارند.

 

به عقیده این کارشناس سیاسی امریکا در مقابل حق مسلم جمهوری اسلامی مبنی بر سرنگونی پهباد امریکایی که متجاوز به حریم دریایی ما بوده است، نمی تواند کاری انجام دهد.

 

وی در پاسخ به اظهارات دوگانه دونالد ترامپ گفت: ترامپ یک سمسار، تاجر و بازرگان است و نه یک سیاستمدار و مواضعی که اتخاذ می کند، اصلا قابل اعتنا نبوده و اظهاراتش بعنوان یک رئیس جمهور ارزشی ندارد.

 

مهتدی تاکید کرد: متاسفانه مشاوران نابخردی چون جان بولتون و یا کوشنر داماد او هم با دادن مشورت هایی که از عدم اطلاع دقیق از شرایط منطقه خاورمیانه نشات می گیرد، بی تاثیر در واکنش های ترامپ نیستند و بارها شاهد تغییر مواضع از سوی او هستیم.

 

وی در خصوص توییت اخیر ترامپ مبنی بر اینکه ایران اشتباه بزرگی را مرتکب شد، گفت: این توییت در واقع از دیدگاه او یک تهدید بود و اعلام این بود که یک عمل متقابل را در برابر رفتار جمهوری اسلامی ایران انجام خواهد داد، اما بعد با مشورت رجال کنگره و پنتاگون متوجه این موضوع شد که هیچ امکانی برای پاسخگویی وجود ندارد و پاسخ بعدی او مبنی بر اینکه اشتباه از یکی از فرماندهان نظامی امریکا صورت گرفته نتیجه این نظرات بود.

 

مهتدی اظهار داشت: در هر صورت نباید خیلی به توییت های ترامپ توجه کرد و بایستی واقعیت های میدانی را در نظر گرفت.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۷۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد

رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در صحبت‌هایی، از رد کمک‌های نظامی به رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به جنگ در غزه خودداری کرد. او همچنین اعضای ناتو را تهدید کرد چنانچه سهم منصفانه‌ای از هزینه‌ها را پرداخت نکنند، آنها را به حال خود رها خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» که سه‌شنبه منتشر شد، بر اصرار ماه گذشته خود مبنی بر اینکه تل‌آویو باید «جنگ را به پایان برساند» قبل از آنکه هرگونه حمایت بین‌المللی را از دست بدهد، ایستاد.

ترامپ گفت: «فکر می‌کنم که اسرائیل یک کار بسیار بد در حوزه روابط عمومی انجام داده است. فکر می‌کنم ارتش اسرائیل نباید هر شب تصاویری از ساختمان‌های فروریخته و بمباران بفرستد.»

او در پاسخ به این سوال که آیا او تعلیق یا اعمال شروطی برای کمک نظامی ایالات متحده به رژیم صهیونیستی را به منظور پایان دادن به جنگ در نظر دارد، گفت «خیر.»

تهدید ناتو

در جریان گفت‌وگو با مجله تایم، ترامپ همچنین خطاب به اعضای ناتو گفت آنها را به حال خود رها می‌کند، مگر اینکه آنها هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند.

دونالد ترامپ به اعضای ناتو هشدار داده است که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست‌جمهوری، آن‌ها «دست تنها» خواهند بود، مگر اینکه هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند. رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده و نامزد سال ۲۰۲۴ گفت که پیام او به این ائتلاف نظامی این است: «اگر نمی‌خواهید هزینه کنید، پس خودتان هستید و خودتان.»

ترامپ که مدت‌هاست شکایت می‌کند که «ایالات متحده بار مالی ناروایی را در ناتو به دوش می‌کشد»، قبلا ماده پنج این معاهده، یعنی اصل دفاع جمعی ائتلاف را زیر سوال برده است.

در اوایل سال جاری، او بیشتر از این پیش رفت و گفت روسیه می‌تواند با متحدان ناتو که به اندازه کافی برای دفاع جمعی هزینه نکرده‌اند، «هر کاری که می‌خواهد انجام دهد.» ترامپ در مصاحبه مفصل خود با مجله تایم گفت هنوز روی حرفش هست.

یک اقیانوس فاصله

این سیاستمدار ۷۷ ساله گفت، اگر در انتخابات نوامبر دوباره کاخ سفید را به دست بگیرد، ادامه کمک‌های ایالات متحده به اوکراین مشروط به این خواهد بود که اروپا با این کمک‌ها مطابقت کند. واشنگتن تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار، با حمایت جو بایدن و حمایت دو حزب اصلی کنگره، کمک به اوکراین ارسال کرده است.

ترامپ می‌گوید: «ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها هیچی.»

ترامپ نگفت که آیا به همه کمک‌های مالی آمریکا پایان می‌دهد یا خیر، اما گفت: «تا زمانی که اروپا شروع به برابری نکند، پول نمی‌دهیم. اگر اروپا قرار نیست پول بپردازد، چرا ما باید پرداخت کنیم؟ آنها بسیار بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرند. ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها نه.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا همچنین اشاره کرد که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست جمهوری، در حمایت نظامی دیرینه آمریکا از تعدادی از متحدان کشورش تجدیدنظر خواهد کرد. او پیشنهاد کرد که می‌تواند نیروهای آمریکایی را که با هدف بازدارندگی علیه نظام کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در کره‌جنوبی مستقر هستند، خارج کند.

ترامپ گفت که تدابیر فعلی «هیچ معنایی ندارد. چرا ما باید از کسی دفاع کنیم؟ و ما در مورد یک کشور بسیار ثروتمند صحبت می‌کنیم.»

انتهای پیام  

دیگر خبرها

  • ایثارگران میدان‌داران واقعی حکمرانی جمهوری اسلامی ایران هستند
  • اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان
  • توانمندی دفاعی ایران از نگاه غرب؛ از فتوشاپ تا تغییر محاسبات
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • دنیا از توان نظامی ایران متحیر شده است
  • گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در اندونزی
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟